sobota 6. července 2013

Plán dostává zelenou!

Dnešní prosluněná sobota se stala dnem, kdy jsem obeznámil mé rodiče s plánem jak chci strávit léto. Ačkoliv jsem napřed sklidil spíše hromadu různých argumentů proč ne (co budu jíst, co kdyby se mi něco stalo), tak po čase se vše ujednalo a už v podvečer jsem si byl koupit místenku do pondělního SC 516 z Ostravy do Prahy. Můj plán, který vznikal už od února a několikrát byl kompletně překopán se tedy uskuteční. 
Pokud se budu držet plánu, tak v pondělí odpoledne to vezmu přes Ostravu do Prahy, kde přespím, ráno Rychlíkem do Českých Budějovic, RegioPanterem do Českých Velenic a REXem do Gmündu. Tam zakoupím Sommerticket a po dvou hodinách čekání vyrazím do Vídně. Dvakrát přestoupím a dostanu se na nádraží Wien Meiding, odkud za něco přes 20 minut vyrazím vlakem EC do Břeclavi a výlet završím přípojným Expresem do Hranic.Přenocuji, ráno mě čeká Expres do Břeclavi, EC do Vídně, railjet do Lindau, EuroCity do St. Margrethen, RegioExpress do Buchs SG a přenocuju v maďarském Bvmz na  nočním vlaku EN Zürich - Budapešť.Ráno se probudím před Vídní, vystoupím na nádraží Wien Westbahnhof, půjdu pěšky na nádraží Wien Meilding (tento EuroNight k mému nepochopení Meidling projíždí), odtamtud vlakem IC do Klagenfurt, IC přes Salzburg do Vídně a vlakem EN 40406 Sanssouci z Vídně do Prahy (tak nazvývám přímé vozy z Chopina na Metropola, číslování po vzoru přímých vozů nočních vlaků CNL a název dle vlaku, co tuto trasu jezdil nějakou dobu zpátky - odkaz).Poté to možná ještě protáhnu do Ústí nad Labem, spěšným vlakem do Mostu, Rychlíkem do Plzně a pak do Prahy, ráno bych si totiž měl zajít do McDonald's v Praze pro dotazník, uvažoval jsem totiž nad brigádou, kterou potřebuju a v Praze se mi to z několika důvodů náramně hodí. A rychlíkem Most - Plzeň chci hlavně z důvodu, že motorové vozy 843 jsou mým nejoblíbenějším kolejovým vozidlem a tuto trať ještě nemám projetou.
Tak asi takový je plán, dál se to bude odvjíet od toho, jestli tu brigádu dostanu, nebo ne. A rád bych ho dodržel, ale to se projeví až v praxi, nikdy nevím, kdy se stane jaká mimořádnost, co mi ujede a kdy se co stane. Ale doufám, že vše vyjde tak, jak má.